bg3.jpg

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra, Rema 1000 og Bunnpris Gourmet. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. Her finner man blant annet Parksenteret og Amfi-Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Apanes som ligger ca. 100 meter gange fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Alta sentrum, 10 min til Aronnes, 11 min til Alta Lufthavn og drøye to timer til Hammerfest.

Fra eiendommen er det gangavstand til Gakori barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 4,8 km til Alta ungdomsskole. Kommunen har et godt utvalg av barnehager, og på sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet på sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.
 

Hvorfor kjøpe nytt?

- Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.
- Lav dokumentavgift
 

Kort fortalt

- 10 prosjekterte 3-roms leiligheter.
- Lyse og trivelige med god standard.
- Parkering i carport med mulighet for elbillader.
- Overbygget balkong utenfor stuen.
- Vindfang direkte tilknyttet bod.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Stue med peisovn og spiseplass.
- Pent baderom med gulvvarme.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- To soverom med garderobeløsning.
- Ekstra lagringsplass i sportsbod.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Boligene får balansert ventilasjon.
- Infrastruktur for kabel-tv og internett.
 

Uteområde

Prosjektet omfatter utomhusarbeider på fellesområdet. Dette arbeidet vil bestå av terrengarbeider, opparbeidelse av uteoppholds- og lekeområder, inkludert universell adkomst til disse, samt parkering, sykkelplasser og avfallsplasser. Området blir opparbeidet i henhold til TEK 17 sine krav til planløsning og universell utforming. Lekeplassen vil blant annet få sandkasse og bord med to benker. 

Alle leilighetene får en balkong med adkomst fra stuen. Balkongene vil variere i størrelsen ca. 8,4 - 11 kvm. Dette vil uansett gi god plass for sittegruppe og grilling. Balkongene blir overbygget og vil gi en fin forlengelse av stuen på varme dager. Dobbelstikk og belysning legger også til rette for utvendig hygge inn i sene kveldstimer. 

For å skape en relasjon til omkringliggende bebyggelse vil bygningene få fasadeplater og innslag av tre. All utvendig trekledning vil bli grunnet og beiset med to strøk. Utvendige himlinger blir i samme kledning som på yttervegger, og det vil i hovedsak bli benyttet saltak. Taktekking blir i takshingel av type S skifer, og tak over carport/uteboder får asfaltbelegg. Utvendig beslag rundt vinduer og dører blir i RAL-farget aluminium.

Material- og fargepaletten vil bli helhetlig, slik at det skapes en harmoni innenfor området. Likevel tillates det innslag av friske farger eller andre identitetsskapende grep for de enkelte bygg.
 

Parkering

Det blir oppført 10 carporter med bod i bakkant. Utvendige parkeringsplasser opparbeides med asfalt etter situasjonsplanen og merkes med hvite streker. Det tilrettelegges for utendørs ladesystem for elbil, hvor 10 parkeringsplasser får lader av typen WAGO eller tilsvarende. Øvrig parkering vil skje etter områdets gjeldende bestemmelser.
 

Planløsning boliger

1. eller 2. etasje: Vindfang, bod, bad/vaskerom, 2 soverom og stue/kjøkken.
Annet: Balkong og carport med bod i bakkant. 
 

Entré

Leilighetene i første etasje får felles, overbygget terrasse og egen inngangsdør. Leiligheter i andre etasje får adkomst via trapp opp fra terrasse i første etasje. I andre etasje blir det felles svalgang og egen inngangsdør til hver enkelt leilighet. Ytterdørene blir i tre med glassfelt og det blir belysning ved dørene. Innenfor dørene venter et praktisk vindfang med plass for garderobe. Vindfanget blir direkte tilknyttet lagringsbod, hvilket vil bidra til å holde hele sonen ryddig. Boden og vindfanget får gulvbelegg og vegger i huntonit trefiberplater eller tilsvarende med ferdigmalte overflater.

Ferdigmalte vegger og himlinger blir gjennomgående for øvrige oppholdsrom. Innerdører blir av typen boligkvalitet med ferdigbehandlet dørblad, karm og listverk. Innvendig foring og listverk blir av ferdigmalt tre.

Stue

Leilighetene får en romslig stue med åpen kjøkkenløsning - et lyst og trivelig allrom med god plass for sofa, tilhørende møblement og spisebord. Stuen får dessuten utgang til balkong, slik at alt fra morgenkaffen til større måltider enkelt kan medbringes ut i det fri. Rommet får 14mm parkettgulv, og en moderne peisovn vil bidra med både kos og varme. 
 

Kjøkken

Kjøkkenet i boenhetene leveres og monteres i henhold til skjemategning, inkludert ventilator over kokeplassen. Innredningen blir av god kvalitet og benkeplaten får underlimt kum. Det tilrettelegges med benkebatteri m/avstengningskran for oppvaskmaskin, og armatur til blandebatteri får høy og svingbar tut. Det blir levert aquastop, komfyrvakt og hvitevarer.


Bad/wc/vaskerom

Leilighetene får et pent innredet bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Badet får vinylbelegg på gulv med sklihemmende effekt og baderomsplater av type Fibo Trespo eller tilsvarende på vegg. Det blir vegghengt toalett, baderomsinnredning og et dusjhjørne.
 

Soverom og garderobe

Alle leilighetene får to soverom. Hovedsoverommet blir av den romslige sorten med god plass for dobbeltseng og nattbord. Det blir lagt 14mm parkettgulv, og det blir montert 1,0 meter kombigarderobe per soveplass. Det blir ytterligere oppbevaringsplass i en bod på ca. 3 kvm, tilknyttet vindfanget. I tillegg blir det en sportsbod i carporten på ca. 2,8/2,9 kvm. Sportsboden får belysning, to elstikk og låsbar dør.
 

Oppvarming - Teknisk

Boligene vil bli varmet opp med strøm og vedfyring. Leiligheter i første etasje får varmekabler i alle rom. Leiligheter i andre etasje får panelovner i stue/kjøkken/soverom og varmekabler på badet. Alle leiligheter får peisovn med stålpipe i stue/kjøkken. Luftbehandling vil skje via balansert ventilasjonsanlegg, levert av anerkjent leverandør. 

VVS anleggene vil tilfredsstille de krav som finnes i NS 3420. Vannledninger til utstyr legges skjult i vegger/gulv og utføres i henhold til offentlige bestemmelser som rør-i-rør system. Vannfordelingsskap og stoppekran blir plassert i teknisk rom/bod (Tenker at det kan bli montert på bad også, men det vil prosjektering avdekke). I tilknytning til vask- og oppvaskmaskin legges det til rette for vannstopp med trådløs sensor/magnetventil. Det tilrettelegges også for min to stk. utekraner per bygg.

Elektriske installasjoner utføres etter gjeldende forskrifter FEL og NEK 400. Alle tekniske føringer blir integrert i vegger, og det blir montert sikringsskap i hver enkelt boenhet. Leilighetene blir utstyrt med infrastruktur for kabel-tv og internett. Det blir etablert datauttak for internett og WiFi i stue, samt trekkerør for ekstern WiFi antenne utenfor bod.